به گزارش خبرگزاری مهر، این دندان جدید با استفاده از تازه ترین پیشرفتهای دانش چاپ سه بعدی ارایه شده است که پس از قرار گرفتن در جای مناسبی خود، از شکل گیری حفره های دندانی در آینده جلوگیری می کند.
این فناوری جدید توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه گرونینگن هاند ارایه شده است و پیش بینی می شود علم دندانپزشکی و تکنیکهای کاشت دندانهای مصنوعی را متحول سازد.
مهمترین ویژگی این دندان در این است که به محض برخورد ساختارهای باکتریایی با آن نابود می شوند.
دندانپزشک پس از قالب گرفتن از دندان مورد نظر (که ممکن است به هر دلیل از ردیف دندانی کشیده شده یا افتاده باشد)، سفارش آماده سازی دندان مصنوعی متناسبی را می دهد که با استفاده از رزین مخصوصی متشکل از مواد بی خطر و نوعی نمک ویژه تهیه می شود.
این ترکیب نوآورانه در نهایت به شکل گیری غشای مخصوص ضدباکتریایی در سطح دندان مصنوعی منجر می شود که در صورت برخورد این ساختارهای مخرب به آن نابود می شوند.
دانشمندان برای بررسی درستی عملکرد این فناوری، دندان مصنوعی جدیدشان را در دو سری تولید کردند. در سری اول خبری از استفاده از نمک مخصوص نبود و در سری دوم دندانی متشکل از این نمک تولید شد.
آنها متوجه شدند دندانی که فاقد این نمک است تنها یک درصد از باکتری های عامل خوردگی و از بین رفتن دندانها را از بین می برد حال آنکه دندان دارای این نمک قابلیت از بین بردن ۹۹ درصد باکتری ها را دارد.
نظر شما